Tým Sambar bodoval na závodech Singing Rock STEEL

O víkendu 26.-27.listopadu jsme pořádali již devátý ročník závodů v průmyslovém lezení Singing Rock Steel, na který se sjelo přes sedm desítek závodníků z devíti zemí světa. Mezi závodníky reprezentoval Sambar náš skvělý Vojta Kraydl a spolu s dalšími dvěma Kladeňáky vytvořili i tým do nedělního závodu týmů.

Závody se konají tradičně na kladenské lezecké stěně a ve výcvikovém středisku pro práci ve výškách Polygon firmy Singing rock ve stejné budově a závodníci mají možnost poměřit své síly a dovednosti s kolegy z oboru práce ve výškách, záchranařiny, speleologie, stromolezectví a podobných odvětví, kde se využívá lanových technik k dosažení jinak těžko dosažitelných míst.

V sobotu se závodilo ve čtyřech disciplínách, která každá prověřila jiné dovednosti a schopnosti závodníka. Vojta si se všemi poradil velmi dobře a i přes to, že se průmyslovému lezení věnuje zejména na úrovni odborného prodejce, svým důvtipem, šikovností a přesným provedením si vyzávodil skvělou 38. příčku v celkovém závodním poli. Ze 13 Čechů byl 4. a z Kladeňáků druhý. Gratulujeme!

16 SRS piatok-177 16 SRS piatok-74 16 SRS piatok-76

Na závody se sjíždí světová špička lidí, o kterých se dá říct, že na lanech téměř žijí, je to jejich práce i zábava, objíždějí různé závody všude možně na světě a mnozí z nich jich už mnoho soutěží vyhráli. V této konkurenci je tedy umístění se v první polovině závodního pole opravdu skvělý výkon.

V nedělním závodu týmů Vojta společně s Romanem Krtkem Hótou a Jéňou Bůčkem Štilipem vymysleli skvělou strategii, jak splnit daný úkol a povedlo se jim to provést velmi rychle a ve velmi napjatém a těsném boji svým výkonem nakonec získali skvělé druhé místo z 19 týmů. Lepší byl jen polský tým No name (Tomasz Nowak, Pawel Bochenek, Radoslaw Michalak), který stanul na prvním místě. Na třetím místě se pak umístil tým Trainer Kollektiv z Německa (Nils Henneken, Sven Drangeid, Birte Kahlbrock).

16 SRS sobota-3 16 SRS sobota-51 16 SRS sobota-5216 SRS sobota-46 16 SRS sobota-47 16 SRS sobota-61

Tým Sambar se umístil na stupních vítězů již potřetí za sebou a my jsme opravdu moc pyšní, že to náš tým dokázal. Celému týmu a zejména Vojtovi patří obrovské díky za reprezentování Sambaru na tak prestižní mezinárodní soutěži a gratulace k opravdu výbornému výkonu a umístění.

16 SRS sobota-137

Více informací včetně kompletních výsledků najdete na www.singingrocksteel.cz.