O Velikonoční prodloužený víkend od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme zavřeno. Objednávky budeme expedovat opět hned v úterý ráno. Přejeme krásné Velikonoce!

Náš tým se chystá na Tre Cime

>>>V příštím týdnu se část našeho týmu vydává do Itálie na TRE CIME.<<<

Tato impozantní skupina skalních štítů, která je známa také jako nejčastější symbol Dolomit, láká lezce již od prvního výstupu na nejvyšší z nich z roku 1869. Samostatné štíty nesou jména Cima Piccola, Cima Grande a Cima Ovest. Největší, majestátně působící Cima Grande, stojící uprostřed, se zařadila svou obtížností a výškou mezi šest nejvýznamnějších klasických severních stěn Alp (The Great North Faces of the Alps - spolu s např. severní stěnou Eigeru a Matterhornu). Prvním, komu se tuto silně převislou severní stěnu podařilo zdolat, byl Emilio Comici v roce 1933.

Do stěn Cimy Grande se zapsali významnými prvovýstupy i čeští horolezci, bratři Coubalové, kteří vytvořili cesty Alpská růže a Cestu na památku Claudio Barbiera. Posledním zápisem českých horolezců do stěn Tre Cime je Erectissima čtveřice Dušan Janák, Pavel Jonák, Václav Šatava a Miroslav Peťo z roku 2010.

Na Tre Cime nyní vede celá řada opravdu krásných cest a celý masiv je velmi populární mezi lezci ze všech koutů světa. Držte palce našemu týmu, ať jim vyjde počasí a také se podívají až na samotný vrchol tohoto ikonického kousku dolomit!

P.S. Pro příznivce Star Wars - věděli jste, že se Han Solo spin-off, který půjde do kin v prosinci 2018, údajně natáčel v okolí Tre Cime?